ZUPA KRÓLEWSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Kurczak
10,00 dag
Włoszczyzna bez kapusty
0,75 l
Woda
12,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Żółtko
1,00 dag
Mąka
20,00 dag Kurczak10,00 dag Włoszczyzna bez kapusty0,75 l Woda12,00 dag Śmietana1,00 szt. Żółtko1,00 dag Mąka
ZUPA KRÓLEWSKA
  1. Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny, przecedzić. Mięso z kurczaka obrać ze skóry i oddzielić od kości, zemleć.
  2. Połączyć wywar z mięsem, podprawić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości chłodnego wywaru, zagotować.
  3. Żółtka rozmieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Zupę posolić.
  4. Podawać w filiżankach z grzankami łub groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*