ZUPA Z GĘSICH PODRÓBEK

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
35 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Podroby z gęsi
25,00 dag
Włoszczyzna
5,00 dag
Kasza jęczmienna
1,50 l
Woda
0,50 dag
Grzyby suszone
12,00 dag
Śmietana
50,00 dag Podroby z gęsi25,00 dag Włoszczyzna5,00 dag Kasza jęczmienna1,50 l Woda0,50 dag Grzyby suszone12,00 dag Śmietana
ZUPA Z GĘSICH PODRÓBEK
  1. Ugotować wywar z włoszczyzny i podrobów z dodatkiem suszonych grzybów, przecedzić. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby i podroby. Dodać kaszę i ugotować ją w wywarze do miękkości.
  2. Całość zaprawić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Jako dodatek do zupy można stosować nadziewaną szyję gęsią według następującego przepisu: wątróbkę z gęsi posiekać, dodać 1,5 dag bułki tartej, 2 dag masła, 1 żółtko i I całe jajko, sól, pieprz i wymieszać.
  3. Skórę z szyi gęsi nadziać farszem, zeszyć i ugotować w zupie. Przed podaniem szyję pokroić w skośne plastry i dodać do zupy.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*