- Czas przygotowania
- 35 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 stycznia 2017
- 50,00 dag
- Podroby z gęsi
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 5,00 dag
- Kasza jęczmienna
- 1,50 l
- Woda
- 0,50 dag
- Grzyby suszone
- 12,00 dag
- Śmietana
- Ugotować wywar z włoszczyzny i podrobów z dodatkiem suszonych grzybów, przecedzić. Dodać ugotowane, pokrojone grzyby i podroby. Dodać kaszę i ugotować ją w wywarze do miękkości.
- Całość zaprawić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Jako dodatek do zupy można stosować nadziewaną szyję gęsią według następującego przepisu: wątróbkę z gęsi posiekać, dodać 1,5 dag bułki tartej, 2 dag masła, 1 żółtko i I całe jajko, sól, pieprz i wymieszać.
- Skórę z szyi gęsi nadziać farszem, zeszyć i ugotować w zupie. Przed podaniem szyję pokroić w skośne plastry i dodać do zupy.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!