Fasolę przebrać, umyć, namoczyć poprzedniego dnia. Ugotować w tej samej wodzie. Mięso umyć, pokrajać w drobną kostkę lub w paski. Umyć grzyby.
W szybkowarze zagotować wodę, osolić, do wrzątku włożyć grzyby i mięso. Gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać i pokrajać w paski lub utrzeć na tarce z dużymi otworami.
Po 20 minutach gotowania mięsa w zamkniętym szybkowarze otworzyć pokrywę, włożyć do wrzątku warzywa i nie zamykać garnka szczelnie (nie uszczelniać pokrywy, tylko nią lekko przykryć garnek), gotować około 10 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, wrzucić do gotującej się zupy, ugotować do miękkości. Połączyć z oddzielnie ugotowaną fasolą i makaronem, dodać śmietanę.
Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać do każdej porcji posiłku drobno posiekaną zieloną pietruszkę. Wartość odżywczą posiłku uzupełnimy, podając na deser owoce świeże lub mrożone, względnie surówkę z owoców mieszanych.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!