ZUPA FASOLOWA NA MIĘSIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Fasoli białej
60,00 dag
Warzyw mieszanych
30,00 dag
Mięsa
5,00 szt.
Ziemniaków
8,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
5,00 dag
Makaronu
1,00 szk.
Śmietany
3,00 szt.
Grzyby suszone
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
20,00 dag Fasoli białej60,00 dag Warzyw mieszanych30,00 dag Mięsa5,00 szt. Ziemniaków8,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki5,00 dag Makaronu1,00 szk. Śmietany3,00 szt. Grzyby suszone1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
ZUPA FASOLOWA NA MIĘSIE
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć poprzedniego dnia. Ugotować w tej samej wodzie. Mięso umyć, pokrajać w drobną kostkę lub w paski. Umyć grzyby.
  2. W szybkowarze zagotować wodę, osolić, do wrzątku włożyć grzyby i mięso. Gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać i pokrajać w paski lub utrzeć na tarce z dużymi otworami.
  3. Po 20 minutach gotowania mięsa w zamkniętym szybkowarze otworzyć pokrywę, włożyć do wrzątku warzywa i nie zamykać garnka szczelnie (nie uszczelniać pokrywy, tylko nią lekko przykryć garnek), gotować około 10 minut.
  4. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, wrzucić do gotującej się zupy, ugotować do miękkości. Połączyć z oddzielnie ugotowaną fasolą i makaronem, dodać śmietanę.
  5. Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać do każdej porcji posiłku drobno posiekaną zieloną pietruszkę. Wartość odżywczą posiłku uzupełnimy, podając na deser owoce świeże lub mrożone, względnie surówkę z owoców mieszanych.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*