- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 kwietnia 2017
- 50,00 dag
- Kapusta biała
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 15,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Pomidor
- 15,00 dag
- Ziemniak
- 12,00 dag
- Śmietana
- 2,00 dag
- Mąka
- 1,50 l
- Woda
- Ugotować wywar z włoszczyzny i cebuli, przecedzić, a następnie dodać drobno pokrojoną kapustę, pokrojone w kostkę ziemniaki i sól.
- Po ugotowaniu zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką, zagotować. Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!