ZRAZY WIEPRZOWE PO KSIĘŻACKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 łyżka
Bazylia
10,00 dag
Tłuszcz
1,00 dag
Mąka
8,00 dag
Cebula
7,00 dag
Marchew
5,00 dag
Szynka wędzona gotowana
5,00 dag
Słonina
90,00 dag
Wieprzowina z kością (szynka)
1,00 łyż.
Estragon
4,00 szt.
Goździk
1,00 łyżka Bazylia10,00 dag Tłuszcz1,00 dag Mąka8,00 dag Cebula7,00 dag Marchew5,00 dag Szynka wędzona gotowana5,00 dag Słonina90,00 dag Wieprzowina z kością (szynka)1,00 łyż. Estragon4,00 szt. Goździk
ZRAZY WIEPRZOWE PO KSIĘŻACKU
  1. Z mięsa usunąć kości, wyporcjować zrazy. Zrazy naszpikować słoniną, posolić, oprószyć pieprzem i pozostawić na 10 minut.
  2. Następnie oprószyć je mąką i smażyć na tłuszczu z obydwu stron.
  3. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać pokrojoną marchew, cebulę oraz estragon, bazylię, goździki i usmażoną na jasnozłoty kolor zasmażkę.
  4. Gdy zrazy będą miękkie, sos przecedzić przez sito. Na każdy zraz kłaść 1 dag obsmażonej wędzonej szynki. Podawać z kluskami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*