- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 12 maja 2017
- 1,00 łyżka
- Bazylia
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- 1,00 dag
- Mąka
- 8,00 dag
- Cebula
- 7,00 dag
- Marchew
- 5,00 dag
- Szynka wędzona gotowana
- 5,00 dag
- Słonina
- 90,00 dag
- Wieprzowina z kością (szynka)
- 1,00 łyż.
- Estragon
- 4,00 szt.
- Goździk
- Z mięsa usunąć kości, wyporcjować zrazy. Zrazy naszpikować słoniną, posolić, oprószyć pieprzem i pozostawić na 10 minut.
- Następnie oprószyć je mąką i smażyć na tłuszczu z obydwu stron.
- Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać pokrojoną marchew, cebulę oraz estragon, bazylię, goździki i usmażoną na jasnozłoty kolor zasmażkę.
- Gdy zrazy będą miękkie, sos przecedzić przez sito. Na każdy zraz kłaść 1 dag obsmażonej wędzonej szynki. Podawać z kluskami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!