- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 26 kwietnia 2017
- 70,00 dag
- Wołowina bez kości
- 15,00 dag
- Cebula
- 1,50 dag
- Grzyby suszone
- 5,00 dag
- Chleb razowy
- 4,00 dag
- Smalec
- 2,00 dag
- Masło
- Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.
- Sporządzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, chleb zetrzeć na tarce, wszystko wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Na plastry mięsa nałożyć farsz, zwinąć je w rulony, obrumienić na smalcu. Następnie zrazy przełożyć do rondla, podlać wywarem, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, dusić do miękkości. Podawać z kaszami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!