ZRAZY PSZCZYŃSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Schab z kością
10,00 dag
Ogórek kwaszony
10,00 dag
Kiełbasa zwyczajna
10,00 dag
Ser twardy
1,00 szt.
Jajko
5,00 dag
Bułka tarta
1,00 dag
Mąka
10,00 dag
Tłuszcz
100,00 dag Schab z kością10,00 dag Ogórek kwaszony10,00 dag Kiełbasa zwyczajna10,00 dag Ser twardy1,00 szt. Jajko5,00 dag Bułka tarta1,00 dag Mąka10,00 dag Tłuszcz
ZRAZY PSZCZYŃSKIE
  1. Ze schabu usunąć kość, wyporcjować, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą.
  2. Na rozbite płaty mięsa ułożyć pokrojoną w cienkie paski kiełbasę, ogórek kwaszony, ser, posypać pieprzem.
  3. Mięso zwijać w rulony, obtaczać w mące, jajku, bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*