- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 100,00 dag
- Schab z kością
- 10,00 dag
- Ogórek kwaszony
- 10,00 dag
- Kiełbasa zwyczajna
- 10,00 dag
- Ser twardy
- 1,00 szt.
- Jajko
- 5,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 dag
- Mąka
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- Ze schabu usunąć kość, wyporcjować, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą.
- Na rozbite płaty mięsa ułożyć pokrojoną w cienkie paski kiełbasę, ogórek kwaszony, ser, posypać pieprzem.
- Mięso zwijać w rulony, obtaczać w mące, jajku, bułce tartej, smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!