- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 26 stycznia 2017
- 25,00 dag
- Tłuste mięso wieprzowe bez kości
- 8,00 dag
- Cebula
- 5,00 dag
- Bułka czerstwa
- 1,00 szt.
- Jajko
- 50,00 dag
- Kapusta biała
- 6,00 dag
- Bułka tarta
- 8,00 dag
- Smalec
- 1,00 dag
- Mąka
- Przekrojoną na kilka części kapustę ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wycisnąć ją z wody, przesmażyć na maśle z cebulą, a następnie zemleć na maszynce z mięsem i namoczoną, odciśniętą bułką.
- Dodać jajko, sól, pieprz, dokładnie wymieszać, formować podłużne zrazy. Zrazy obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na smalcu. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!