ZRAZY Z MIĘSA I KAPUSTY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Tłuste mięso wieprzowe bez kości
8,00 dag
Cebula
5,00 dag
Bułka czerstwa
1,00 szt.
Jajko
50,00 dag
Kapusta biała
6,00 dag
Bułka tarta
8,00 dag
Smalec
1,00 dag
Mąka
25,00 dag Tłuste mięso wieprzowe bez kości8,00 dag Cebula5,00 dag Bułka czerstwa1,00 szt. Jajko50,00 dag Kapusta biała6,00 dag Bułka tarta8,00 dag Smalec1,00 dag Mąka
ZRAZY Z MIĘSA I KAPUSTY
  1. Przekrojoną na kilka części kapustę ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wycisnąć ją z wody, przesmażyć na maśle z cebulą, a następnie zemleć na maszynce z mięsem i namoczoną, odciśniętą bułką.
  2. Dodać jajko, sól, pieprz, dokładnie wymieszać, formować podłużne zrazy. Zrazy obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na smalcu. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*