ZRAZY Z FARSZEM Z PIECZAREK

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 dag
Mąka
12,00 dag
Śmietana
2,00 dag
Smalec
2,00 dag
Masło
10,00 dag
Chleb razowy
20,00 dag
Pieczarki
70,00 dag
Wołowina bez kości
1,00 szt.
Kostka maggi
1,00 szt.
Koperek
1,00 dag Mąka12,00 dag Śmietana2,00 dag Smalec2,00 dag Masło10,00 dag Chleb razowy20,00 dag Pieczarki70,00 dag Wołowina bez kości1,00 szt. Kostka maggi1,00 szt. Koperek
ZRAZY Z FARSZEM Z PIECZAREK
  1. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, posolić i posypać pieprzem.
  2. Przygotować farsz: przesmażyć na maśle posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki i starty razowy chleb. Całość podsmażyć.
  3. Jeśli farsz jest za suchy, dodać bulionu, doprawić solą, pieprzem i siekanym koperkiem. Farsz rozsmarować na zrazach.
  4. Zrazy zwinąć w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć. Obsmażone zrazy przełożyć do rondla, podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
  5. Przed podaniem dodać do sosu śmietanę, zagotować. Podawać z ziemniakami, kaszami, makaronem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*