ŻEBERKA JARMARCZNE DUSZONE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
90,00 dag
Żeberka wieprzowe
2,00 dag
Mąka
8,00 dag
Tłuszcz
15,00 dag
Cebula
10,00 dag
Ogórek kwaszony
1,00 łyżka
Majeranek
90,00 dag Żeberka wieprzowe2,00 dag Mąka8,00 dag Tłuszcz15,00 dag Cebula10,00 dag Ogórek kwaszony1,00 łyżka Majeranek
ŻEBERKA JARMARCZNE DUSZONE
  1. Żeberka wyporcjować, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu.
  2. Następnie przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości.
  3. Gdy zrazy będą miękkie, sos zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać ogórki kwaszone obrane ze skórki i pokrojone w drobną kostkę.
  4. Całość doprawić solą i majerankiem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*