- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 17 lutego 2017
- 90,00 dag
- Żeberka wieprzowe
- 2,00 dag
- Mąka
- 8,00 dag
- Tłuszcz
- 15,00 dag
- Cebula
- 10,00 dag
- Ogórek kwaszony
- 1,00 łyżka
- Majeranek

- Żeberka wyporcjować, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu.
- Następnie przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości.
- Gdy zrazy będą miękkie, sos zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać ogórki kwaszone obrane ze skórki i pokrojone w drobną kostkę.
- Całość doprawić solą i majerankiem. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!