- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 35 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 maja 2017
- 30,00 dag
- Makaron spaghetti
- 30,00 dag
- Pieczarki
- 3,00 łyż.
- Olej słonecznikowy
- 2,00 szt.
- Jajko
- 0,50 l
- Mleko
- 15,00 dag
- Ser żółty ostry
- 4,00 dag
- Masło
- Makaron ugotować, odcedzić. Oczyszczone pieczarki podrumienić, wymieszać z makaronem i serem. Jaja roztrzepać z mlekiem.
- Makaron przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem, zalać sosem z mleka.
- Skropić masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z dodatkiem sosów i surówek.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!