Brokuły umyć, ugotować, wkładając do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Na wpół miękkie odcedzić, odkrajać różyczki. Łodyżki pokrajać w poprzek na małe kawałki.
Kaszę zalać dwiema szklankami wrzącej wody, dodać 1/2 łyżki masła (margaryny). Ugotować na sypko. Białka jaj ubić na pianę, wymieszać z ugotowaną kaszą, utartym serem, zieloną pietruszką i brokułami, dodać żółtka.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wyłożyć do rondla posmarowanego resztą masła (margaryny). Zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wyłożyć do rondla posmarowanego resztą masła (margaryny). Zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!