ZALEWAJKA OZORKOWA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
12,00 dag
Śmietana
1,50 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
10,00 dag
Ozorki
60,00 dag
Ziemniaki
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Koperek
1,00 łyżka
Kwasek cytrynowy
12,00 dag Śmietana1,50 l Woda25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość10,00 dag Ozorki60,00 dag Ziemniaki1,00 dag Mąka1,00 szt. Koperek1,00 łyżka Kwasek cytrynowy
ZALEWAJKA OZORKOWA
  1. Do ugotowanego wywaru z włoszczyzny i kości dodać pokrojone w paski ziemniaki.
  2. Ozorki ugotować, obrać ze skóry, pokroić drobno w paski, dodać do gotującego się wywaru.
  3. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać sól, pieprz, kwasek cytrynowy, śmietanę z dodatkiem mąki, zagotować. Podawać posypaną koperkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*