SZTUKA MIĘSA W ZIEMNIAKACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Wołowina bez kości
120,00 dag
Ziemniaki
10,00 dag
Tłuszcz
20,00 dag
Cebula
1,00 dag
Mąka
25,00 dag
Śmietana
3,00 szt.
Żółtko
1,00 szt.
Sucharek
60,00 dag Wołowina bez kości120,00 dag Ziemniaki10,00 dag Tłuszcz20,00 dag Cebula1,00 dag Mąka25,00 dag Śmietana3,00 szt. Żółtko1,00 szt. Sucharek
SZTUKA MIĘSA W ZIEMNIAKACH
  1. Mięso ugotować, wyjąć, pokroić na drobne kawałki. Z ziemniaków wydrążyć środki, tak aby ścianki były dość cienkie, posolić, wytrzeć bibułką z wilgoci.
  2. Usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę na tłuszczu, dodać do niej mąkę, śmietanę. Całość zagotować, wystudzić, wbić żółtka, wymieszać.
  3. Wkładać warstwami na przemian masę i pokrojone mięso do wydrążonych ziemniaków.
  4. Całość obsypać utartym sucharkiem, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać z sosem beszamelowym, grzybowym, pomidorowym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*