- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 120 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 14 kwietnia 2024
- 1,50 Kilogram
- Wołowina bez kości
- 2,00 szt.
- Marchew
- 1,00 szt.
- Pietruszka
- 1,00 szt.
- Seler
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Cebula
- 1,00 szt.
- Grzyby suszone
- 1,00 łyż.
- Pieprz
- 1,00 łyż.
- Sól

- Mięso wypłukać i zalać gorącą wodą (2 I), dodać obrane i wypłukane: marchewkę, pietruszkę, ząbek czosnku, grzyb, a także cukier oraz kilka ziarn pieprzu i sól; zagotować.
- Zmniejszyć płomień, aby mięso gotowało się bardzo powoli.
- Po godzinie gotowania dodać przyrumienioną cebulę i mięso gotować na najmniejszym ogniu do miękkości.
- Mięso pokrajać na plastry i skropić tłuszczem z rosołu.
- Podawać z sosem chrzanowym lub koperkowym i ziemniakami z wody.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!