SZTUKA MIĘSA Z SOSEM WIENER TAFELSPITZ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
120 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,50 Kilogram
Wołowina bez kości
2,00 szt.
Marchew
1,00 szt.
Pietruszka
1,00 szt.
Seler
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Cebula
1,00 szt.
Grzyby suszone
1,00 łyż.
Pieprz
1,00 łyż.
Sól
1,50 Kilogram Wołowina bez kości2,00 szt. Marchew1,00 szt. Pietruszka1,00 szt. Seler1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Cebula1,00 szt. Grzyby suszone1,00 łyż. Pieprz1,00 łyż. Sól
SZTUKA MIĘSA Z SOSEM WIENER TAFELSPITZ
  1. Mięso wypłukać i zalać gorącą wodą (2 I), dodać obrane i wypłukane: marchewkę, pietruszkę, ząbek czosnku, grzyb, a także cukier oraz kilka ziarn pieprzu i sól; zagotować.
  2. Zmniejszyć płomień, aby mięso gotowało się bardzo powoli.
  3. Po godzinie gotowania dodać przyrumienioną cebulę i mięso gotować na najmniejszym ogniu do miękkości.
  4. Mięso pokrajać na plastry i skropić tłuszczem z rosołu.
  5. Podawać z sosem chrzanowym lub koperkowym i ziemniakami z wody.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*