- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 15 maja 2017
- 50,00 dag
- Mięso wieprzowe bez kości
- 30,00 dag
- Mięso wołowe bez kości
- 8,00 dag
- Tłuszcz
- 5,00 dag
- Cebula
- 20,00 dag
- Boczek wędzony
- 5,00 dag
- Pieczarki
- 12,00 dag
- Śmietana
- 7,00 dag
- Margaryna
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Papryka
- Mięso i boczek pokroić na cienkie kawałki grubości około 5 mm. Obraną cebulę pokroić w plastry.
- Mięso, cebulę i boczek kolejno nabijać na szpikulce. Oprószyć solą, pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
- Sporządzić sos: pokrojone cienko w plasterki pieczarki podsmażyć na margarynie.
- Przyrządzoną zasmażkę z margaryny i mąki rozprowadzić zimną wodą, dodać do pieczarek, doprawić przyprawami, wlać śmietanę, poddusić. Podawać szaszłyk polany sosem, z ryżem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!