SOS POLSKI SZARY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
4,00 dag
Masło
1,00 dag
Mąka
0,40 l
Rosół
5,00 dag
Rodzynki
3,00 dag
Migdały
5,00 dag
Pierniki
2,00 dag
Miód
1,00 dag
Karmel
1,00 szt.
Cytryna
4,00 dag Masło1,00 dag Mąka0,40 l Rosół5,00 dag Rodzynki3,00 dag Migdały5,00 dag Pierniki2,00 dag Miód1,00 dag Karmel1,00 szt. Cytryna
SOS POLSKI SZARY
  1. Zrumienić na patelni bez tłuszczu mąkę, dodać część masła, zasmażyć, rozprowadzić ostudzonym rosołem, dokładnie wymieszać.
  2. Dodać rodzynki i migdały pokrojone w paski, zagotować. Dodać sok z cytryny, trochę startej skórki z cytryny, zabarwić karmelem, dodać rozkruszony piernik.
  3. Gotować do rozpuszczenia piernika. Przed podaniem dodać resztę masła, miód, posolić do smaku. Podawać do kiełbasy białej, wędzonej i ozorów gotowanych.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*