SEROWE SZNYCELKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Sera żółtego
3,00 szt.
Jajka
0,70 Szklanki
Bułki tartej
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Soli
1,00 szt.
Olej
40,00 dag Sera żółtego3,00 szt. Jajka0,70 Szklanki Bułki tartej1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Soli1,00 szt. Olej
SEROWE SZNYCELKI
  1. Jaja umyć, wylać ich zawartość na głęboki talerz, lekko podbić trzepaczką, osolić, dodać nieco pieprzu. Ser oczyścić ze skóry, pokrajać w słupki lub wąskie plasterki grubości około 1/2 cm.
  2. Przygotowane kawałki sera zanurzać w masie jajecznej, a następnie otaczać w tartej bułce, smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Rumienić po obu stronach na jasnozłoty kolor
  3. Usmażone sznycelki podawać na gorąco z dodatkiem sosu pomidorowego, pieczarkowego lub grzybowego, z ziemniakami i surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*