SCHAB PO GÓRALSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
75,00 dag
Schab karkowy z kością
100,00 dag
Kapusta kwaszona
4,00 dag
Tłuszcz
15,00 dag
Cebula
0,50 dag
Papryka mielona
2,00 dag
Mąka
25,00 dag
Śmietana
0,13 l
Woda
2,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 łyż.
Kminek
75,00 dag Schab karkowy z kością100,00 dag Kapusta kwaszona4,00 dag Tłuszcz15,00 dag Cebula0,50 dag Papryka mielona2,00 dag Mąka25,00 dag Śmietana0,13 l Woda2,00 szt. Ząbek czosnku1,00 łyż. Kminek
SCHAB PO GÓRALSKU
  1. Ze schabu usunąć kość, wykroić kotlety. Kotlety rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
  2. Przełożyć je do rondla, dodać usmażoną na zloty kolor, pokrojoną w krążki cebulę, kminek, paprykę, wodę, dusić około 15 minut.
  3. Następnie dodać posiekaną kapustę i dusić do jej miękkości.
  4. Całość zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować lub zapiec w piekarniku. Podawać z Chlebem lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*