- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 45 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 75,00 dag
- Schab karkowy z kością
- 100,00 dag
- Kapusta kwaszona
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- 15,00 dag
- Cebula
- 0,50 dag
- Papryka mielona
- 2,00 dag
- Mąka
- 25,00 dag
- Śmietana
- 0,13 l
- Woda
- 2,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 łyż.
- Kminek
- Ze schabu usunąć kość, wykroić kotlety. Kotlety rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
- Przełożyć je do rondla, dodać usmażoną na zloty kolor, pokrojoną w krążki cebulę, kminek, paprykę, wodę, dusić około 15 minut.
- Następnie dodać posiekaną kapustę i dusić do jej miękkości.
- Całość zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować lub zapiec w piekarniku. Podawać z Chlebem lub ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!