- Czas przygotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 15 grudnia 2019
- 50,00 dag
- Sera twarogowego
- 4,00 łyżka
- Pasty pomidorowej
- 1,00 szt.
- Główka zielonej sałaty
- 1,00 szt.
- Pęczek zielonej cebuli
- 0,50 Szklanki
- Śmietany
- 3,00 łyżka
- Oliwy
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- 1,00 szczypt
- Papryka mielona
- Ser twarogowy pokrajać w kostkę, podzieloną na listki sałatę z młodą cebulą dokładnie umyć, osączyć i drobno pokrajać, wymieszać z przygotowanym twarogiem.
- Pastę pomidorową rozetrzeć z dodatkiem oliwy, wymieszać ze śmietaną. Dodać do sałatki.
- Przyprawić do smaku solą, cukrem i sproszkowaną papryką. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!