- Czas przygotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 3 września 2019
- 40,00 dag
- Sera twarogowego
- 20,00 dag
- Cebuli
- 6,00 łyżka
- Posiekanego szczypiorku
- 0,50 szk.
- Jogurtu
- 1,00 szt.
- Główka zielonej sałaty
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- Ser pokrajać w drobną kostkę. Cebulę obrać, młodą oczyścić, umyć, pokrajać, osolić, wymieszać z jogurtem.
- Sałatę podzielić na listki, umyć, osączyć, pokrajać w makaronik. Ser, sałatę i szczypiorek wymieszać z sosem cebulowo-jogurtowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wyłożyć na salaterkę, ozdobić rzodkiewkami lub pomidorami. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!