- Czas przygotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Dodatek
- Autor
- Opublikowano
- 10 grudnia 2019
- 5,00 szt.
- Jajka ugotowane na twardo
- 25,00 dag
- Cebuli
- 3,00 łyżka
- Posiekanej zielonej pietruszki
- 3,00 łyżka
- Posiekanego szczypiorku
- 1,00 szt.
- Sok z cytryny
- 1,00 szt.
- Ocet
- 2,00 łyżka
- Musztardy
- 0,50 Szklanki
- Oliwy
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- 1,00 szczypt
- Cukru
- Jaja obrać ze skorupek, wyjąć 2 żółtka, rozetrzeć w misce na miazgę. Ucierać z dodatkiem musztardy, wlewając powoli olej. Pozostałe białka i jaja posiekać.
- Cebulę obrać, umyć i pokrajać w piórka, wymieszać z sosem, dodać pokrajane jaja i zieloną pietruszkę ze szczypiorkiem, wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i kwasem. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!