SAŁATKA Z BROKUŁÓW

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Śniadanie
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Pomidor
100,00 dag
Brokuły
30,00 dag
Majonez
4,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
15,00 dag
Cebula
15,00 dag
Jabłko
3,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 łyżka
Musztarda
1,00 szt.
Cytryna
1,00 szt.
Natka pietruszki
40,00 dag Pomidor100,00 dag Brokuły30,00 dag Majonez4,00 szt. Jajko ugotowane na twardo15,00 dag Cebula15,00 dag Jabłko3,00 szt. Ząbek czosnku1,00 łyżka Musztarda1,00 szt. Cytryna1,00 szt. Natka pietruszki
SAŁATKA Z BROKUŁÓW
  1. Ugotowane brokuły ostudzić, obrać ze skórki, pokrajać w drobną kostkę. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z majonezem, dodając jednocześnie musztardę.
  2. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie piórka, wymieszać z sosem. Jabłko umyć, obrać, pokrajać w drobny makaronik i od razu połączyć z sosem.
  3. Pokrajane brokuły połączyć z sosem z dodatkami, dodać posiekaną pietruszkę lub liście selera naciowego, przyprawić do smaku kwasem, solą, pieprzem i odrobiną cukru.
  4. Do zakwaszenia sałatki można również wykorzystać zakwas z buraków. Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę, obłożyć dookoła połówkami jaj ugotowanych na twardo.
  5. Ozdobić listkami sałaty lub pora. Podawać na kolację z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*