- Ostudzone buraki i ziemniaki obrać ze skórki, pokrajać w drobną kostkę (oddzielnie). Jaja obrać ze skorupek i drobno posiekać. 
- Ogórki kwaszone pokrajać w cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać bardzo drobno w kostkę, osolić, skropić kwasem. Grzybki lub korniszony posiekać. 
- Filety śledziowe pokrajać w cienkie paseczki. Na okrągłym półmisku ułożyć promieniście jeden rodzaj pokrajanego produktu obok drugiego, zwracając uwagę na kontrasty barw. 
- Ziemniaki i filety posypać szczypiorkiem. Całość polać sosem ubitym z żółtek, musztardy i oliwy, przyprawionym do smaku solą, cukrem i pieprzem. 
- Ozdobić listkami jarmużu lub sałaty i ładnie pokrajaną marchewką. Podawać z pieczywem. 
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!