SAŁATKA VINAIGRETTE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
5 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Ogórek kwaszony
25,00 dag
Biała fasola
3,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
30,00 dag
Ziemniaki
15,00 dag
Śledź solony
40,00 dag
Burak
10,00 dag
Marynowane grzybki
15,00 dag
Cebula
2,00 szt.
Żółtko
5,00 łyż.
Oliwa
2,00 łyż.
Musztarda
1,00 szt.
Cytryna
1,00 szt.
Szczypiorek
25,00 dag Ogórek kwaszony25,00 dag Biała fasola3,00 szt. Jajko ugotowane na twardo30,00 dag Ziemniaki15,00 dag Śledź solony40,00 dag Burak10,00 dag Marynowane grzybki15,00 dag Cebula2,00 szt. Żółtko5,00 łyż. Oliwa2,00 łyż. Musztarda1,00 szt. Cytryna1,00 szt. Szczypiorek
SAŁATKA VINAIGRETTE
  1. Ostudzone buraki i ziemniaki obrać ze skórki, pokrajać w drobną kostkę (oddzielnie). Jaja obrać ze skorupek i drobno posiekać.
  2. Ogórki kwaszone pokrajać w cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać bardzo drobno w kostkę, osolić, skropić kwasem. Grzybki lub korniszony posiekać.
  3. Filety śledziowe pokrajać w cienkie paseczki. Na okrągłym półmisku ułożyć promieniście jeden rodzaj pokrajanego produktu obok drugiego, zwracając uwagę na kontrasty barw.
  4. Ziemniaki i filety posypać szczypiorkiem. Całość polać sosem ubitym z żółtek, musztardy i oliwy, przyprawionym do smaku solą, cukrem i pieprzem.
  5. Ozdobić listkami jarmużu lub sałaty i ładnie pokrajaną marchewką. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*