- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 2 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 1 czerwca 2017
- 25,00 dag
- Ryż
- 0,75 l
- Woda
- 2,00 łyż.
- Olej słonecznikowy
- 15,00 dag
- Utarty żółty ser
- 5,00 dag
- Pasta pomidorowa
- 3,00 łyż.
- Papryka mielona
- 1,00 łyż.
- Margaryna
- Ryż, przebrać, umyć, osączyć. W rondlu rozgrzać olej, wsypać dobrze osączony ryż, wymieszać, chwilę podgrzewać, zalać wrzącą wodą, osolić. Ugotować.
- Ugotowany ryż wymieszać z utartym serem i pastą pomidorową. Przyprawić do smaku solą i czerwoną sproszkowaną papryką lub przyprawą chilli, a następnie wyłożyć do rondla posmarowanego masłem (margaryną).
- Wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z dodatkiem sosów i surówek.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!