RYŻ Z POMIDORAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
2 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Ryż
0,75 l
Woda
2,00 łyż.
Olej słonecznikowy
15,00 dag
Utarty żółty ser
5,00 dag
Pasta pomidorowa
3,00 łyż.
Papryka mielona
1,00 łyż.
Margaryna
25,00 dag Ryż0,75 l Woda2,00 łyż. Olej słonecznikowy15,00 dag Utarty żółty ser5,00 dag Pasta pomidorowa3,00 łyż. Papryka mielona1,00 łyż. Margaryna
RYŻ Z POMIDORAMI
  1. Ryż, przebrać, umyć, osączyć. W rondlu rozgrzać olej, wsypać dobrze osączony ryż, wymieszać, chwilę podgrzewać, zalać wrzącą wodą, osolić. Ugotować.
  2. Ugotowany ryż wymieszać z utartym serem i pastą pomidorową. Przyprawić do smaku solą i czerwoną sproszkowaną papryką lub przyprawą chilli, a następnie wyłożyć do rondla posmarowanego masłem (margaryną).
  3. Wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z dodatkiem sosów i surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*