RYBA Z JABŁKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
6,00 dag
Smalec
2,00 dag
Mąka
60,00 dag
Filet z dorsza
40,00 dag
Jabłka winne
25,00 dag
Cebula
2,00 dag
Słonina
4,00 dag
Masło
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt.
Cytryna
1,00 łyż.
Tymianek
1,00 łyż.
Majeranek
1,00 łyż.
Cukier
6,00 dag Smalec2,00 dag Mąka60,00 dag Filet z dorsza40,00 dag Jabłka winne25,00 dag Cebula2,00 dag Słonina4,00 dag Masło1,00 szt. Natka pietruszki1,00 szt. Cytryna1,00 łyż. Tymianek1,00 łyż. Majeranek1,00 łyż. Cukier
RYBA Z JABŁKAMI
  1. Filety wyporcjować, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, tymiankiem, mąką. Smażyć na smalcu.
  2. Cebulę drobno pokroić i poddusić na słoninie. Obrane, pokrojone w krążki jabłka bez gniazd nasiennych obsypać majerankiem, podsmażyć na maśle.
  3. Przygotowaną rybę ułożyć na jabłkach i cebuli, całość lekko poddusić.
  4. Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*