- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 18 maja 2017
- 6,00 dag
- Smalec
- 2,00 dag
- Mąka
- 60,00 dag
- Filet z dorsza
- 40,00 dag
- Jabłka winne
- 25,00 dag
- Cebula
- 2,00 dag
- Słonina
- 4,00 dag
- Masło
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 1,00 łyż.
- Tymianek
- 1,00 łyż.
- Majeranek
- 1,00 łyż.
- Cukier
- Filety wyporcjować, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, tymiankiem, mąką. Smażyć na smalcu.
- Cebulę drobno pokroić i poddusić na słoninie. Obrane, pokrojone w krążki jabłka bez gniazd nasiennych obsypać majerankiem, podsmażyć na maśle.
- Przygotowaną rybę ułożyć na jabłkach i cebuli, całość lekko poddusić.
- Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!