- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 25 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 23 maja 2017
- 0,25 l
- Piwo ciemne
- 70,00 dag
- Filet z dorsza (mrożony)
- 4,00 dag
- Masło
- 15,00 dag
- Cebula
- 14,00 dag
- Marchew
- 10,00 dag
- Pierniki
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 4,00 szt.
- Goździk
- 1,00 łyż.
- Cukier
- Marchew i cebulę pokroić w plasterki i lekko obramienie na maśle. Dodać piwo, przyprawy i poddusić.
- Wyporcjowane filety włożyć do warzyw i gotować około 10 minut. Wyjąć rybę, a do warzyw dodać pokruszony piernik i trochę wody.
- Całość zagotować, przetrzeć przez sito, wcisnąć sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
- Następnie włożyć porcje ryby do sosu, chwilę dusić. Podawać z ziemniakami, kluskami lub ryżem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!