- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 23 maja 2017
- 60,00 dag
- Filet z ryby
- 1,00 dag
- Mąka
- 7,00 dag
- Olej
- 15,00 dag
- Ziemniaki
- 14,00 dag
- Marchew
- 2,50 dag
- Seler
- 10,00 dag
- Cebula
- 4,00 dag
- Masło
- 12,00 dag
- Śmietana
- 17,00 dag
- Sok pomidorowy
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Cytryna
- Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem, mąką, obsmażyć na oleju.
- Pokrojoną w krążki cebulę, w drobną kostkę marchew i seler oraz ziemniaki pokrojone w plastry podsmażyć na oleju, dodać masło.
- Przygotowane porcje ryby ułożyć na podsmażonych warzywach, zalać sokiem pomidorowym zmieszanym ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem. Zapiec w piekarniku.
- Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki z ziemniakami, kluskami lub ryżem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!