RYBA PIECZONA Z BOCZKIEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
1,00 Kilogram
Kergułeny
10,00 dag
Boczku wędzonego
4,00 szt.
Ząbki czosnku
0,50 łyżka
Masła
3,00 łyżka
Utartego sera
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Posiekana zielona pietruszka
1,00 Kilogram Kergułeny10,00 dag Boczku wędzonego4,00 szt. Ząbki czosnku0,50 łyżka Masła3,00 łyżka Utartego sera1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Posiekana zielona pietruszka
RYBA PIECZONA Z BOCZKIEM
  1. Zamrożone ryby umyć. Z nototenii zdjąć skórę. Przygotowane ryby ułożyć na półmisku. Czosnek obrać, opłukać, posiekać i rozetrzeć z solą na miazgę. Masą czosnkową natrzeć równomiernie ryby.
  2. Boczek pokrajać w bardzo cienkie plasterki. Żaroodporne naczynie wyłożyć połową plasterków boczku. Na boczku ułożyć przygotowane ryby, oprószyć pieprzem, obłożyć pozostawionym boczkiem, skropić stopionym masłem (margaryną), wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić, wyjąć na chwilę z piekarnika i posypać utartym serem. Dopiec.
  3. Ser powinien się stopić i lekko podrumienić. Upieczone ryby wyjąć z piekarnika, obficie posypać posiekaną pietruszką, ozdobić listkami jarmużu. Podawać z dodatkiem ziemniaków, frytek i sałatek warzywnych.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*