RYBA DUSZONA W PORACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Filet z dorsza (mrożony)
12,00 dag
Por
10,00 dag
Tłuszcz
12,00 dag
Śmietana
1,00 dag
Mąka
20,00 dag
Pomidor
1,00 łyżka
Kminek
1,00 łyż.
Cukier
1,00 szt.
Koperek
1,00 szt.
Cytryna
60,00 dag Filet z dorsza (mrożony)12,00 dag Por10,00 dag Tłuszcz12,00 dag Śmietana1,00 dag Mąka20,00 dag Pomidor1,00 łyżka Kminek1,00 łyż. Cukier1,00 szt. Koperek1,00 szt. Cytryna
RYBA DUSZONA W PORACH
  1. Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć solą, mąką i podsmażyć na tłuszczu.
  2. Pory pokroić w krążki, udusić na tłuszczu, podprawić śmietaną, cytryną, kminkiem, solą i cukrem do smaku. Obłożyć porami rybę.
  3. Całość poddusić w piekarniku. Przed wyjęciem dodać pomidory pokrojone w cząstki i chwilę dusić.
  4. Przed podaniem obsypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*