RULONY Z POLĘDWICY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Polędwica
8,00 dag
Tłuszcz
1,00 dag
Mąka
5,00 dag
Śliwki suszone
4,00 dag
Masło
0,13 l
Wino czerwone wytrawne
50,00 dag Polędwica8,00 dag Tłuszcz1,00 dag Mąka5,00 dag Śliwki suszone4,00 dag Masło0,13 l Wino czerwone wytrawne
RULONY Z POLĘDWICY
  1. Mięso oczyścić z błon, wyporcjować, rozbić nadając kształt owalny, posypać solą i pieprzem.
  2. Na uformowane płaty mięsa położyć po jednej namoczonej i osączonej śliwce bez pestki, zwinąć w rulon, spiąć, oprószyć mąką.
  3. Mięso zrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać winem i dwoma łyżkami wody i dusić do miękkości.
  4. Pod koniec duszenia dodać masło. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*