- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 5 stycznia 2017
- 100,00 dag
- Sandacz
- 5,00 dag
- Bułka
- 0,10 l
- Mleko
- 1,00 szt.
- Jajko
- 10,00 dag
- Cebula
- 4,00 dag
- Smalec
- 6,00 dag
- Masło
- 2,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Z sandacza zdjąć skórę, wyjąć ości (zamrożone filety ryb morskich rozmrozić), zemleć.
- Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, przesmażoną na smalcu, drobniutko pokrojoną cebulę, sól, pieprz, jajko. Masę bardzo dobrze wyrobić.
- Formować na desce posypanej bułką tartą prostokąty z masy rybnej grubości 1 cm, ułożyć na środku masło obtoczone w posiekanej natce pietruszki, zwinąć rolady, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!