ROLADKI MAZURSKIE Z RYB

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Sandacz
5,00 dag
Bułka
0,10 l
Mleko
1,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Cebula
4,00 dag
Smalec
6,00 dag
Masło
2,00 dag
Bułka tarta
1,00 szt.
Natka pietruszki
100,00 dag Sandacz5,00 dag Bułka0,10 l Mleko1,00 szt. Jajko10,00 dag Cebula4,00 dag Smalec6,00 dag Masło2,00 dag Bułka tarta1,00 szt. Natka pietruszki
ROLADKI MAZURSKIE Z RYB
  1. Z sandacza zdjąć skórę, wyjąć ości (zamrożone filety ryb morskich rozmrozić), zemleć.
  2. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, przesmażoną na smalcu, drobniutko pokrojoną cebulę, sól, pieprz, jajko. Masę bardzo dobrze wyrobić.
  3. Formować na desce posypanej bułką tartą prostokąty z masy rybnej grubości 1 cm, ułożyć na środku masło obtoczone w posiekanej natce pietruszki, zwinąć rolady, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*