RACUSZKI PO PODLASKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
10,00 dag
Smalec
1,00 szt.
Jajko
5,00 dag
Mąka
100,00 dag
Marchew
1,00 łyż.
Proszek do pieczenia
10,00 dag Smalec1,00 szt. Jajko5,00 dag Mąka100,00 dag Marchew1,00 łyż. Proszek do pieczenia
RACUSZKI PO PODLASKU
  1. Marchew zetrzeć na tarce (o drobnych otworach), dodać jajko, mąkę, szczyptę proszku do pieczenia, sól. Zagnieść ciasto.
  2. Formować okrągłe lub owalne placuszki, smażyć na smalcu do zrumienienia. Podawać ze śmietaną, cukrem lub dżemem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*