- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 14 lutego 2017
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 1,50 l
- Woda
- 50,00 dag
- Kość
- 30,00 dag
- Wątroba wieprzowa
- 5,00 dag
- Cebula
- 2,00 dag
- Tłuszcz
- 1,00 szt.
- Żółtko
- 1,00 łyż.
- Gałka muszkatołowa
- Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebulę pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojoną w plastry wątrobą.
- Podlać wywarem, poddusić. Połowę podduszonej wątroby zemleć wraz z warzywami z wywaru.
- Rozprowadzić z resztą wywaru, dodać pozostałą wątrobę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć żółtkami.
- Przyprawić utartą gałką muszkatołową i solą. Podawać z grzankami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!