POKUCZAJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
4 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
15 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
75,00 dag
Wieprzowina bez kości
10,00 dag
Cebula
3,00 szt.
Jajko
0,05 l
Woda
25,00 dag
Bułka
8,00 dag
Smalec
5,00 dag
Masło
75,00 dag Wieprzowina bez kości10,00 dag Cebula3,00 szt. Jajko0,05 l Woda25,00 dag Bułka8,00 dag Smalec5,00 dag Masło
POKUCZAJ
  1. Dwukrotnie zemleć pokrojone mięso i pokrojoną cebulę, dodać 2 jajka, sól, pieprz, uformować duże kule.
  2. Z bułki okroić skórkę i pokroić w drobną kostkę. Kule maczać w jajku i obtaczać w pokrojonej bułce.
  3. Smażyć we frytkownicy, następnie na 5 minut wstawić do gorącego piekarnika, podlać wodą. Podawać polany masłem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*