PIEROGI Z ŻÓŁTYM SEREM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Mąka
2,00 szt.
Jajko
30,00 dag
Ser żółty
1,50 dag
Bułka tarta
4,00 dag
Masło
1,00 szt.
Natka pietruszki
40,00 dag Mąka2,00 szt. Jajko30,00 dag Ser żółty1,50 dag Bułka tarta4,00 dag Masło1,00 szt. Natka pietruszki
PIEROGI Z ŻÓŁTYM SEREM
  1. Ser zetrzeć na tarce, zmieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekaną natką pietruszki.
  2. Przyrządzić ciasto na pierogi: mąkę rozmieszać z jajkiem i wodą, dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i formować pierogi.
  3. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 10 minut. Ugotowane wyjmować na ogrzany półmisek. Podawać polane masłem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*