- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 40,00 dag
- Mąka
- 2,00 szt.
- Jajko
- 30,00 dag
- Ser żółty
- 1,50 dag
- Bułka tarta
- 4,00 dag
- Masło
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Ser zetrzeć na tarce, zmieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekaną natką pietruszki.
- Przyrządzić ciasto na pierogi: mąkę rozmieszać z jajkiem i wodą, dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i formować pierogi.
- Gotować we wrzącej, osolonej wodzie około 10 minut. Ugotowane wyjmować na ogrzany półmisek. Podawać polane masłem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!