- Czas przygotowania
- 40 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 3 kwietnia 2017
- 30,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Jajko
- 25,00 dag
- Kapusta biała
- 12,00 dag
- Ser twarogowy
- 14,00 dag
- Masło
- 8,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- Zagnieść ciasto z mąki, jajka z dodatkiem wody. Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcisnąć, posiekać i przysmażyć na części masła z cebulą.
- Dodać sól, pieprz, przetarty przez sito ser, dokładnie wymieszać.
- Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać na nie farsz i zlepiać mocno brzegi.
- Wrzucać pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Podawać polane masłem z bułką tartą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!