PIEROGI Z KAPUSTĄ I SEREM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Jajko
25,00 dag
Kapusta biała
12,00 dag
Ser twarogowy
14,00 dag
Masło
8,00 dag
Cebula
1,00 dag
Bułka tarta
30,00 dag Mąka1,00 szt. Jajko25,00 dag Kapusta biała12,00 dag Ser twarogowy14,00 dag Masło8,00 dag Cebula1,00 dag Bułka tarta
PIEROGI Z KAPUSTĄ I SEREM
  1. Zagnieść ciasto z mąki, jajka z dodatkiem wody. Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcisnąć, posiekać i przysmażyć na części masła z cebulą.
  2. Dodać sól, pieprz, przetarty przez sito ser, dokładnie wymieszać.
  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać na nie farsz i zlepiać mocno brzegi.
  4. Wrzucać pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Podawać polane masłem z bułką tartą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*