PIECZEŃ WOŁOWA Z WÓDKĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
80 minut
Porcje
6 osoby
Autor
Opublikowano
2,00 dag
Mąka
0,03 l
Wódka czysta
20,00 dag
Pomidor
7,00 dag
Marchew
8,00 dag
Cebula
3,00 dag
Pietruszka
6,00 dag
Tłuszcz
10,00 dag
Oliwa
6,00 dag
Słonina
80,00 dag
Wołowina bez kości
2,00 szt.
Goździk
2,00 dag Mąka0,03 l Wódka czysta20,00 dag Pomidor7,00 dag Marchew8,00 dag Cebula3,00 dag Pietruszka6,00 dag Tłuszcz10,00 dag Oliwa6,00 dag Słonina80,00 dag Wołowina bez kości2,00 szt. Goździk
PIECZEŃ WOŁOWA Z WÓDKĄ
  1. Wołowinę rozbić na płaski płat, naszpikować słoniną, posolić, oprószyć pieprzem, zwinąć w rulon, związać sznurkiem.
  2. Następnie oprószyć mąką, obrumienić na oliwie i tłuszczu, podlać wodą, dodać pokrojone warzywa, goździki i dusić do miękkości.
  3. Przed podaniem dodać wódkę, przetarte, uduszone z dodatkiem tłuszczu pomidory i chwilę dusić. Podawać z ziemniakami, makaronem lub kaszami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*