- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Porcje
- 6 osoby
- Autor
- Opublikowano
- 26 lutego 2017
- 2,00 dag
- Mąka
- 0,03 l
- Wódka czysta
- 20,00 dag
- Pomidor
- 7,00 dag
- Marchew
- 8,00 dag
- Cebula
- 3,00 dag
- Pietruszka
- 6,00 dag
- Tłuszcz
- 10,00 dag
- Oliwa
- 6,00 dag
- Słonina
- 80,00 dag
- Wołowina bez kości
- 2,00 szt.
- Goździk
- Wołowinę rozbić na płaski płat, naszpikować słoniną, posolić, oprószyć pieprzem, zwinąć w rulon, związać sznurkiem.
- Następnie oprószyć mąką, obrumienić na oliwie i tłuszczu, podlać wodą, dodać pokrojone warzywa, goździki i dusić do miękkości.
- Przed podaniem dodać wódkę, przetarte, uduszone z dodatkiem tłuszczu pomidory i chwilę dusić. Podawać z ziemniakami, makaronem lub kaszami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!