PIECZEŃ WOŁOWA Z JARZYNAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
5,00 dag
Cebula
5,00 dag
Seler
6,00 dag
Pietruszka
7,00 dag
Marchew
1,00 dag
Mąka
4,00 dag
Smalec
80,00 dag
Wołowina bez kości
10,00 dag
Chrzan
2,00 dag
Masło
1,00 szt.
Cytryna
5,00 dag Cebula5,00 dag Seler6,00 dag Pietruszka7,00 dag Marchew1,00 dag Mąka4,00 dag Smalec80,00 dag Wołowina bez kości10,00 dag Chrzan2,00 dag Masło1,00 szt. Cytryna
PIECZEŃ WOŁOWA Z JARZYNAMI
  1. Przygotować marynatę (0,25 1 wody, liść laurowy, ziele angielskie, mielone ziarno jałowca, 4 dag octu, 5 dag cebuli). Gorącą marynatą sparzyć mięso i pozostawić je na 30 minut. Następnie mięso wyjąć, posolić, oprószyć mąką, obrumienić na tłuszczu.
  2. Włożyć do rondla, dodać pokrojone warzywa, podlać wodą i dusić pod przykryciem.
  3. Gdy pieczeń będzie na pół miękka, należy ją wyjąć, pokroić w cienkie plastry, z tym że co drugiego nie rozcinać do końca.
  4. Między plastry mięsa wkładać nadzienie z utartego chrzanu z masłem, cukrem, solą i sokiem z cytryny.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*