- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 26 lutego 2017
- 80,00 dag
- Cielęcina bez kości
- 4,00 dag
- Smalec
- 2,00 dag
- Masło
- 0,25 l
- Wino białe wytrawne
- 3,00 dag
- Ocet
- 0,25 l
- Woda
- 1,00 łyżka
- Zmielony estragon
- Po usunięciu ścięgien mięso natrzeć estragonem, skropić octem, pozostawić w chłodnym miejscu na dwa dni.
- Następnie mięso posolić, obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano i dusić pod przykryciem, podlewając wodą z połową wina.
- Gdy mięso będzie miękkie, dodać pozostałą część wina oraz masło. Mięso wyporcjować. Podawać z ziemniakami lub kluskami kładzionymi.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!