PIECZEŃ CIELĘCA Z ESTRAGONEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Cielęcina bez kości
4,00 dag
Smalec
2,00 dag
Masło
0,25 l
Wino białe wytrawne
3,00 dag
Ocet
0,25 l
Woda
1,00 łyżka
Zmielony estragon
80,00 dag Cielęcina bez kości4,00 dag Smalec2,00 dag Masło0,25 l Wino białe wytrawne3,00 dag Ocet0,25 l Woda1,00 łyżka Zmielony estragon
PIECZEŃ CIELĘCA Z ESTRAGONEM
  1. Po usunięciu ścięgien mięso natrzeć estragonem, skropić octem, pozostawić w chłodnym miejscu na dwa dni.
  2. Następnie mięso posolić, obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano i dusić pod przykryciem, podlewając wodą z połową wina.
  3. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pozostałą część wina oraz masło. Mięso wyporcjować. Podawać z ziemniakami lub kluskami kładzionymi.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*