PASZTET ZIEMNIACZANY ZE ŚLEDZIEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
2,00 dag
Bułka tarta
5,00 dag
Bułka czerstwa
50,00 dag
Ziemniaki gotowane
5,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Masło
15,00 dag
Śledź świeży
2,00 dag Bułka tarta5,00 dag Bułka czerstwa50,00 dag Ziemniaki gotowane5,00 szt. Jajko10,00 dag Masło15,00 dag Śledź świeży
PASZTET ZIEMNIACZANY ZE ŚLEDZIEM
  1. Masło utrzeć z trzema żółtkami, ugotowanymi, zmielonymi ziemniakami oraz zmieloną bułką uprzednio okrojoną ze skórki, namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą.
  2. Masę doprawić solą i pieprzem, dodać pianę z białek oraz bułkę tartą. Formę posmarować masłem wysypać bułką tartą.
  3. Do formy włożyć połowę ziemniaczanej masy, ułożyć na niej plasterki pozostałych jajek ugotowanych na twardo i paski obranego z ości śledzia, położyć drugą połowę masy ziemniaczanej, skropić masłem i zapiec w piekarniku.
  4. Ponieważ masa silnie rośnie, forma może być napełniona tylko do połowy.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*