- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Porcje
- 6 osoby
- Autor
- Opublikowano
- 29 marca 2017
- 80,00 dag
- Mostek cielęcy z kością
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 0,50 l
- Woda
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- 2,00 dag
- Masło
- 1,00 dag
- Rodzynki
- 0,10 l
- Wino
- 1,00 szt.
- Cytryna
- Z mięsa usunąć kość, pokroić je na kawałki, posolić, gotować z włoszczyzną do miękkości.
- Zrumienić bułkę tartą z masłem, wlać 0,25 l rosołu z gotowania cielęciny, zagotować. Następnie przecedzić, dodać do niego sparzone rodzynki, wino, cukier, sok z cytryny.
- Do tak sporządzonego sosu włożyć cielęcinę i całość zagotować. Podawać z kluskami kładzionymi lub z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!