MOSTEK CIELĘCY Z RODZYNKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
80 minut
Porcje
6 osoby
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Mostek cielęcy z kością
25,00 dag
Włoszczyzna
0,50 l
Woda
1,00 dag
Bułka tarta
2,00 dag
Masło
1,00 dag
Rodzynki
0,10 l
Wino
1,00 szt.
Cytryna
80,00 dag Mostek cielęcy z kością25,00 dag Włoszczyzna0,50 l Woda1,00 dag Bułka tarta2,00 dag Masło1,00 dag Rodzynki0,10 l Wino1,00 szt. Cytryna
MOSTEK CIELĘCY Z RODZYNKAMI
  1. Z mięsa usunąć kość, pokroić je na kawałki, posolić, gotować z włoszczyzną do miękkości.
  2. Zrumienić bułkę tartą z masłem, wlać 0,25 l rosołu z gotowania cielęciny, zagotować. Następnie przecedzić, dodać do niego sparzone rodzynki, wino, cukier, sok z cytryny.
  3. Do tak sporządzonego sosu włożyć cielęcinę i całość zagotować. Podawać z kluskami kładzionymi lub z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*