LESZCZ PO SUWALSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Leszcz
1,00 dag
Mąka
6,00 dag
Tłuszcz
10,00 dag
Cebula
7,00 dag
Marchew
5,00 dag
Seler
6,00 dag
Pietruszka
25,00 dag
Ziemniaki
3,00 dag
Koncentrat pomidorowy
1,00 szt.
Papryka
1,00 łyż.
Cukier
100,00 dag Leszcz1,00 dag Mąka6,00 dag Tłuszcz10,00 dag Cebula7,00 dag Marchew5,00 dag Seler6,00 dag Pietruszka25,00 dag Ziemniaki3,00 dag Koncentrat pomidorowy1,00 szt. Papryka1,00 łyż. Cukier
LESZCZ PO SUWALSKU
  1. Rybę sfiletować, wyporcjować, oprószyć solą, pieprzem, mąką i lekko obsmażyć.
  2. Drobno pokrojoną cebulę poddusić na tłuszczu. Dodać pozostałe, pokrojone w kostkę warzywa, podlać i dusić na półmiękko.
  3. Włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
  4. Włożyć rybę i dusić około 15 minut. Podawać z kluskami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*