- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Deser
- Autor
- Opublikowano
- 5 stycznia 2017
- 50,00 dag
- Śmietana
- 20,00 dag
- Kasza gryczana
- 20,00 dag
- Cukier
- 5,00 dag
- Arak
- 2,00 dag
- Masło
- 1,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 szt.
- Skórka z cytryny
- Kwaśną, dobrą śmietanę wymieszać z kaszą gryczaną, dodać cukier, arak, skórkę z cytryny.
- Następnie włożyć do wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą rondla, wstawić do piekarnika na 45 minut. Podawać z konfiturą lub sokiem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!