LEGUMINA KRAKOWSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Śmietana
20,00 dag
Kasza gryczana
20,00 dag
Cukier
5,00 dag
Arak
2,00 dag
Masło
1,00 dag
Bułka tarta
1,00 szt.
Skórka z cytryny
50,00 dag Śmietana20,00 dag Kasza gryczana20,00 dag Cukier5,00 dag Arak2,00 dag Masło1,00 dag Bułka tarta1,00 szt. Skórka z cytryny
LEGUMINA KRAKOWSKA
  1. Kwaśną, dobrą śmietanę wymieszać z kaszą gryczaną, dodać cukier, arak, skórkę z cytryny.
  2. Następnie włożyć do wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą rondla, wstawić do piekarnika na 45 minut. Podawać z konfiturą lub sokiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*