- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Autor
- Opublikowano
- 5 maja 2017
- 1,00 łyżka
- Cynamon
- 4,00 szt.
- Goździk
- 2,00 dag
- Masło
- 0,05 l
- Wino czerwone wytrawne
- 7,00 szt.
- Jajko
- 20,00 dag
- Cukier
- 10,00 dag
- Chleb razowy
- 1,00 łyżka
- Wanilia
- 1,00 szt.
- Skórka z cytryny
- Chleb razowy ususzyć, zemleć, przesiać. Przesiany chleb wsypać do miski, zalać winem, pozostawić na kilka minut.
- Następnie polać roztopionym masłem, dodać zmielone przyprawy, żółtka, cukier, startą skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie utrzeć.
- Do utartej masy dodać ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać.
- Wlać do rondla wysmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać z bitą śmietaną lub sokiem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!