- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 7 stycznia 2017
- 25,00 dag
- Mąka
- 50,00 dag
- Kapusta biała
- 6,00 dag
- Smalec
- 8,00 dag
- Cebula
- Zagnieść ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Rozwałkować cienko, pokrajać w paski, a następnie w kwadraciki, ugotować w osolonej wodzie.
- Kapustę obgotować w niewielkiej ilości wody, wycisnąć, posiekać.
- Przesmażyć na smalcu cebulę, dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem. Kapustę wymieszać z łazankami i zapiec w piekarniku.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!