KWASÓWKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,50 dag
Grzyby suszone
0,50 l
Kwas z kapusty kiszonej
1,50 l
Woda
50,00 dag
Kość
25,00 dag
Włoszczyzna
2,00 dag
Masło
1,00 dag
Mąka
1,00 łyżka
Cukier
1,50 dag Grzyby suszone0,50 l Kwas z kapusty kiszonej1,50 l Woda50,00 dag Kość25,00 dag Włoszczyzna2,00 dag Masło1,00 dag Mąka1,00 łyżka Cukier
KWASÓWKA
  1. Grzyby zalać niewielką ilością zimnej wody i ugotować do miękkości, a następnie pokroić w paski i połączyć z ugotowanym wywarem z włoszczyzny i kości oraz kwasem z kapusty.
  2. Do zupy dodać zasmażkę z mąki i masła rozprowadzoną częścią ostudzonej zupy. Całość zagotować, doprawić solą. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*