- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 12 marca 2017
- 50,00 dag
- Kość
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 15,00 dag
- Kasza jaglana
- 1,50 l
- Woda
- 4,00 dag
- Masło
- 8,00 dag
- Cebula
- Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Do wrzącego wywaru dodać sparzoną kaszę i gotować.
- Gdy kasza będzie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w kostkę zrumienioną na maśle cebulę, posolić, zagotować. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!