KROKIETY Z DROBIU I RYŻU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Kurczak
20,00 dag
Ryżu
30,00 dag
Porów
10,00 dag
Bułki tartej
2,00 szt.
Jajka
1,00 szczypt
Sól
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Pieprz
30,00 dag Kurczak20,00 dag Ryżu30,00 dag Porów10,00 dag Bułki tartej2,00 szt. Jajka1,00 szczypt Sól4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Pieprz
KROKIETY Z DROBIU I RYŻU
  1. Pory umyć, sprawdzić, czy pomiędzy listkami nie pozostała ziemia, pokrajać każdą sztukę na 3-4 części, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować przez kilka minut, odcedzić, ostudzić.
  2. Ryż przebrać, umyć, osączyć, ugotować w wywarze z porów z dodatkiem 1/4 łyżki tłuszczu (na sypko). Ostudzone pory wraz z mięsem kury zemleć.
  3. Przygotowaną masę wymieszać z jajami i ryżem, dodać posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Uformować owalne kotlety, otoczyć je w tartej bułce, smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i rumieniąc równomiernie. Podawać z dodatkiem sosów i surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*