KOTLETY Z WOŁOWINY I PŁATKÓW

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Płatki owsiane
0,25 l
Woda
1,00 łyżka
Curry
30,00 dag
Wołowina bez kości
4,00 dag
Smalec
20,00 dag
Cebula
1,00 dag
Rodzynki
20,00 dag
Oliwa
1,00 dag
Natka pietruszki
35,00 dag Płatki owsiane0,25 l Woda1,00 łyżka Curry30,00 dag Wołowina bez kości4,00 dag Smalec20,00 dag Cebula1,00 dag Rodzynki20,00 dag Oliwa1,00 dag Natka pietruszki
KOTLETY Z WOŁOWINY I PŁATKÓW
  1. Zmielone płatki zaparzyć gorącą wodą, dodać curry, zagnieść ciasto.
  2. Sporządzić farsz: mięso zemleć, podsmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę cebulą.
  3. Do przestudzonej masy mięsnej dodać sól, pieprz, rodzynki i drobno posiekaną natkę pietruszki.
  4. Całość wymieszać. Ciasto z płatków podzielić na części, ukształtować placki.
  5. Po nałożeniu farszu uformować podłużne kluski. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosami, surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*