- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 14 maja 2017
- 35,00 dag
- Płatki owsiane
- 0,25 l
- Woda
- 1,00 łyżka
- Curry
- 30,00 dag
- Wołowina bez kości
- 4,00 dag
- Smalec
- 20,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Rodzynki
- 20,00 dag
- Oliwa
- 1,00 dag
- Natka pietruszki
- Zmielone płatki zaparzyć gorącą wodą, dodać curry, zagnieść ciasto.
- Sporządzić farsz: mięso zemleć, podsmażyć na smalcu z pokrojoną w kostkę cebulą.
- Do przestudzonej masy mięsnej dodać sól, pieprz, rodzynki i drobno posiekaną natkę pietruszki.
- Całość wymieszać. Ciasto z płatków podzielić na części, ukształtować placki.
- Po nałożeniu farszu uformować podłużne kluski. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosami, surówkami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!